torsdag 11 mars 2010

De ä bare å åk....????


Nä, så enkelt är det minsann inte. Vi har de senaste månaderna kollat runt på 7-sitsiga bilar. Vi kan absolut INGENTING om sådana (HALLÅ- min man var singel i 31 år och så helt plötsligt har han tre, snart fyra barn att ta hänsyn till) Den värsta chocken har lagt sig, så i lugn och ro har vi nu letat bilar. Vi vet ju vad vi vill ha, på ett ungefär...kanske...eller inte alls? Den ska vara stor så 6 personer slipper trängas. Men varannan vecka är vi ju bara 4, så inte för stor. Den drar givetvis bensin, men helst inte för mycket. Den ska vara praktiskt, automatväxlad, helst snygg (mest min tanke) och gå att packa full med vagnar, resesängar och annat småbarns tillbehör!
Och månaderna går....veckorna går. Lillbebis i magen sparkar, vrider och vänder sig och gör sig påmind. Snart kommer han ju ut, tiden går supersnabbt. Och vi har inte ens plats för att köra hem från BB om alla barn är med :( Nä, dax att ta sig i kragen. Möjliga bilar är Renault Espace, Peugeout 807, citroen c8 och chrysler. Men bde 807 och C8 känns nästan för små när 6 säten är uppe och man packar för en helgs övernattning. Chryslern är superfin, inte dyrare än ngn annan, lyx-känsla, men rykten gör gällande att går minsta lilla grej sönder så är vi helt plötsligt uppe i hiskeliga summor :( Hatar att byta bil! Hur man än gör blir det tokigt känns det som!
Men så igår dök mannen på en Renault på blocket. Har gått lagom många mil, kamrem bytt, fullservad, snygg färg (enligt mig) lite större än C8 men mindre än Chryslern. Känns som "vår" bil...Men, men, vi får se....Kanske ångrat mig redan ikväll.
Ska kanske kolla runt på blocket efter cyklar istället :) Inte lika dyrt = inte lika ångestfyllt. Och cykelsemestrar är ju både billigt och hälsofrämjande! Ska bara presentera idén för mannen först...Återkommer med resultat!

2 kommentarer:

  1. Det svåra är att hitta en som fortfarande har bagage att lasta i när alla sätesrader är i. Ecspace eller vad den nu heter ska finnas i vanlig och Grand, likaså Chryslern. Ja grand är alltså lite längre och därmed större bagage.

    SvaraRadera
  2. Hej igen!

    Köp bara köp! En stor bil med mycket utr. till ett bra pris. Inget att tveka på när ni måste ha en så stor bil.

    SvaraRadera